Бойко Рашков: Борисов ще бъде разпитван отново

Бойко Рашков: Борисов ще бъде разпитван отново

Очаквам Висшият съдебен съвет (ВСС) да няма кворум, за да не се занимае с този „горещ картоф“ или да направят всичко възможно да не разглеждат предложението, заяви пред БНР служебният вътрешен министър Бойко Рашков за внесеното предложение за предсрочно освобождаване на Иван Гешев.
Рашков уточни, че във внесеното предложение на правосъдния министър Янаки Стоилов до ВСС целта не е личността на Иван Гешев, целта е да се постави по-големия и по-важния въпрос за това как е структурирана нашата прокуратура.
Служебният вътрешен министър съобщи, че бившият премиер Бойко Борисов ще бъде призоваван на разпити и за в бъдеще.
Борисов и друг път ще бъде призоваван да дава обяснения пред компетентните органи и по други случаи, останали без изяснение, каза Рашков и за пример даде случая с къщата в Барселона, който се разследва в Испания.
Как е купена къщата в Барселона, с чии пари, има ли участие Борисов, запита Рашков. По думите му, има редица други случаи още.
Запитан за случаите с подслушванията, Рашков оповести, че с разрешение на българската прокуратура са били контролирани стотици български граждани, участвали в протестите през лятото на миналата година.
Прокуратурата е сметнала, че протестиращите срещу Борисов и Гешев са извършвали престъпление срещу републиката. Ще информираме парламента скоро, след като той се формира, заяви Рашков./Вестник Марица
 

Още по темата