Кредит за момента, когато сме без работа

Кредит за момента, когато сме без работа

Трудните моменти ни съпътстват от време на време в живота и това важи без изключение за всички. Липсата на финанси за покриване на ежедневни или внезапно възникнали неотложни разходи е проблем, с който ежедневно се сблъскват хиляди български семейства. От своя страна, ситуацията с коронавирусната епидемия нанесе сериозен удар върху бюджета на мнозина. Изпаднали в подобна неблагоприятна ситуация, немалко потребители си задават въпроса:

Мога ли да взема бърз кредит в момент, когато съм без работа?

В областта на потребителското кредитиране липсата на сигурен доход, получаван на база трудов договор, е 99% сигурен отказ. Причината за това е много проста – липсата на постоянни доходи за кредитоискателя не може да гарантира обезпечение на искания заем, следователно банката няма интерес да му даде такъв.
Днес на пазара на услугите можете да се възползвате от атрактивния и достъпен финансов продукт, познат като бърз кредит. Компаниите, специализирани в предлагането на тази услуга, могат да ви отпуснат заем, дори когато сте останали без работа, разчитайки на взаимно партньорство.

Как да вземеш кредит без доказване на доход?

Условията за получаването на бързи пари са много по-олекотени, отколкото при кандидатстване в банка. Повечето компании за бързи заеми искат клиентът да има някакъв доход, разбира се, но не е нужно той да е получаван въз основа на трудово правоотношение. Документална доказуемост на доходите е формалност, която липсва при кандидатстване за бърз кредит. Именно фактът, че не е нужно да доказвате доходите си при кандидатстване, значително увеличава шансовете ви да получите нужната ви финансова инжекция.
Гъвкавостта, с която се характеризират бързите кредити, е сред отличителните им характеристики. Всеки, работещ със смартфон или компютър, е добре запознат с удобствата, които предлагат съвременните технологии и би могъл бързо и лесно да направи заявка за кредит онлайн. След като е избрана фирмата-кредитор, за завършване на цялостния процес и подаване на заявката за кредит онлайн е нужно да бъдат въведени само лични данни, актуален телефонен номер и желания метод за изплащане на сумата, в случай на одобрение. Кандидатстването за кредит онлайн е удобен и лесен начин да откриете институцията, която ще ви даде бърз кредит без доказване на доход.

Финансова инжекция, дори по време на криза

Ето, че дори останали без работа, вие можете да получите нужните ви бързи пари, с които да стабилизирате финансовото си положение, поне докато отмине кризисната ситуация и се върнете отново на работа. Важно е да знаете, че компаниите за бързи кредити също са по-склонни да ви дадат заем при наличие на някакъв доход – било то от хонорари, дивиденти, плащания по граждански договори, наеми и други, но липсата им не означава категоричен отказ. Можете да получите нужната финансова инжекция под формата на бърз кредит, дори и без доход, но с уговорката, че докато дойде времето за първата ви вноска, ще намерите начин да я платите, било то с помощта на приятел, близък или познат, а защо не и доход от нова работа.

Още по темата