Братът на изчезналия Янек: Каплата бе решил да се разправи с брат ми

Братът на изчезналия Янек: Каплата бе решил да се разправи с брат ми

Все още няма следа от Янек Миланов, който изчезна след среща с бившия гард на братя Галеви – Васил Капланов. Вчера обаче, 27 дни след злополучната вечер на 31 юли, Васил Капланов, с прякор Каплата беше задържан. Тепърва ще става ясно каква мярка спрямо него ще наложи съдът и дали изобщо такава ще бъде наложена.
„Това е една дългоочаквана и много важна стъпка. Надявам се скоро да имаме нова информация и да разберем къде е Янек”, заяви братът на Янек – Марио пред NOVA.
Той казва, че през първата седмица след изчезването на Янек, свършената работа е почти никаква. Именно тази загуба на време през първите дни е причината разследването да е в задънена улица и работата на всички институции да се забави много, смята Марио.
„В такива ситуации подобен начин на действие е крайно недопустим”.
Малко преди да изчезне, Янек разказва на брат си, че е обект на тормоз. „Сподели ми за продължаващи посегателства над жилището и автомобила му. Някой дори беше стрелял с въздушна пушка по прозореца му”, разказва братът.
Според Марио, Янек и Васил Капланов не са имали отношения помежду си. „По-скоро Капланов е решил, че трябва да се разправи с брат ми, защото преди време той е имал такива с жена му”.
„Брат ми беше сигурен, че заплахите идват от Капланов, защото той нямаше други врагове”, смята Марио./Dariknews.bg

Още по темата