Възмездие! Кюстендилец, заклал жена си, умря на път за съда

Възмездие! Кюстендилец, заклал жена си, умря на път за съда

Петчленен състав на Окръжен съд – Кюстендил прекрати наказателното производство по делото за убийството на 63-годишната Райка Димитрова от Кюстендил, поради смъртта на подсъдимия – 66-годишният й съпруг Сашо Димитров.
Съдът прие писмени доказателства, от които става ясно, че подсъдимият е починал на 26.04.2021 г., по време на привеждането му от затвора в Бобов дол, където търпи мярка за неотклонение „Задържане под стража“, към сектор „Арести“ в Кюстендил, за участие в днешното съдебно заседание.
Взел кухненския нож и нанесъл с него няколко удара по гърба на жената и по задната част на главата ѝ.
Допускайки, че с действията си е възможно да е убил съпругата си, мъжът решил да прикрие престъплението. Преместил пострадалата от кухнята в стаята, където я сложил на леглото. Укрил пропитите с кръв възглавници, сменил постлания китеник с покривало, преоблякъл жената и увил тялото й с одеяло.
Не успял да се свърже с дъщеря си, за да я уведоми, че майка ѝ е починала, и заспал.
На сутринта излязъл и помолил съсед от блока да се обади на телефон 112, като му казал, че жена му е починала. На място пристигнал екип на Спешен център и констатирал смъртта на жената. На същия ден, при подготовката на погребението на жената, по тялото и главата ѝ били открити порезни рани и синина. Била уведомена полицията и предприети действия по разследването.

От заключението на изготвената съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалата се дължи на остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, настъпили в резултат на прободно-порезните наранявания на гръдния кош, последвал масивен хемопневмоторакс и кръвозагуба./Kriminalno.com

Още по темата