Нинова: В цял свят правителствата се опитват да спасят икономиката, българското правителство я убива

Нинова: В цял свят правителствата се опитват да спасят икономиката, българското правителство я убива


„В условия на тежка икономическа криза и още по-тежка социална, която се задава, върху бизнеса, малките и семейни фирми се упражнява неимоверен натиск. Случаят с „Хиполенд“ не е единствен. До нас достигна информация, че на хора, присъствали на протеста, са снемани лични данни и след това са изпращани проверки, включително от фонд „Земеделие“. Това заяви кандидатът за председател на БСП и председател на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова в Добрич.

„Спрете рекета върху хората. В цял свят правителствата се опитват да спасят икономиката, българското правителство я убива“, подчерта Нинова. Тя допълни, че има множество сигнали, че кандидатствали по мярката 60/40 са подлагани на масови проверки за десет години назад, като това е накарало много от тях да се отказват от помощта и са предпочели да затворят фирмите си.

„Десетки хиляди работници останаха без препитание. Никой инвеститор няма да дойде в страна, където държавната машина се използва за заплахи и изнудване”, каза още председателят на ПГ на социалистите. И добави, че административният рекет над работещите фирми и наказателните акции срещу непослушните е удар по и без това сриващата се икономика. 

„Колкото повече стои (премиерът Бойко Борисов – бел. ред.), толкова повече вреди. Готов е да остави след себе си и потоп, но да остане още няколко месеца на власт. Оставката му е задължителна и спасителна за България“, категорична е Нинова

Тя се срещна със социалисти и симпатизанти в Добрич в рамките на кампанията за пряк избор на председател, където представи приоритетите си за партията и държавата.

Още по темата