Симеонов: Не съм показвал среден пръст и не въдя риби

Симеонов: Не съм показвал среден пръст и не въдя риби


Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отрича да е показвал среден пръст на протестиращите ресторантьори в сряда.  

„Отворих прозореца, за да погледна. Една група от 5-6 човека започнаха да крещят вулгаризми, обиди. Направих така, че ги попитах къде ви е ума. Показах знак, с който питах къде са ви главите. Не съм сигурен, че тези хора бяха от протестиращите, събрали се да защитават своя бизнес”, заяви още Симеонов. И подчерта, че самият той членува в една от най-големите браншови организации. „И с организаторите на митинга от няколко дни обсъждаме колко е целесъобразно да се търси диалог или да се отиде на митинг”, обясни пред Нова телевизия Симеонов.

В сряда  на протеста на ресторантьорите пред Министерски съвет  възникна напрежение, след като един от прозорците на правителствената сграда бе отворен от човек, който силно прилича на зам.-председателя на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Множеството го посрещна с обидни скандирания и викове. Въпросната фигура се задържа на прозореца няколко секунди и преди да го затвори вдигна ръка в жест, който прилича на показване на среден пръст.

„Аз съм единственият политик, който поддържа тезата, че отварянето на ресторантите при спазване на мерки не носи по-голяма опасност от отварянето на училищата”, допълни лидерът на НФСБ.  

Заместник-председателят на Народното събрание смята още, че мерките за бизнеса са неефективни. Като собственик на два хотела с ресторанти, самият той твърди, че не е кандидатствал по никоя мярка за подкрепа от държавата.

„Когато не работи един ресторант, какви 80% ще дадеш на работещите и ще чакаш още 20% от работодателя, като той няма откъде да ги даде”, коментира Симеонов.

Симеонов отговори и на обвиненията на БСП, че си е взел язовир на тръгване.

„Става въпрос за язовир „Овчарица”, който е единственият охлаждащ за централите. Това е публична държавна собственост. Актът през този закон е да мине в по-висока категория на отговорност на контрол. По същата логика Валери Симеонов да си вземе Странджа планина, след като си тръгне. Не познавам района, доскоро не знаех къде е язовир „Овчарица“. Днес ще питам г-н Георгиев от БСП откъде е измислена тази щуротия”, каза Симеонов.

Той обясни с какви бизнеси се занимава. „За да няма неяснота – притежавам телекомуникационна фирма в Югоизточна и Североизточна България, телевизия „СКАТ“ и два обекта – хотели с ресторанти. От нищо друго не разбирам, камо ли да въдя риби, раци и т.н.“, каза Симеонов.

 

 

 

Още по темата