Бойко Рашков не е получавал покани да остане в редовен

Бойко Рашков не е получавал покани да остане в редовен


Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че не е получавал покани да остане на поста си в редовно правителство.

„Аз не съм получавал никакви покани от където и да е, от никъде. Още по-малко някой ми е обещавал и е искал да ми плаща някъде извън страната, например като посланик. Нека най-напред евентуално да имаме търпение да дойдем до там да се състави правителство“, коментира Бойко Рашков.

Служебният министър на културата Велислав Минеков пък обяви, че е получил от партия „Има такъв народ“ покана да участва в правителство с нейния мандат, но, по думите му, засега е отказал. Пред ТВ 1 Минеков посочи, че поканата не е била придружена с подробности за изискванията и задачите.

Министрите на икономиката и финансите имат готов екип, който би влязъл в управлението, но това е само възможност, обяви министър Кирил Петков по-рано днес. Той за пореден път заяви, че няма ново предложение за министерски пост след първия отказ, който даде на „Има такъв народ“ и потвърди, че би участвал в подобни разговори само при условията на независимост и екипност в политиката, особено с финансовото министерство.

„Не е много лесно да се работи с нас, не може да ни вдигат телефоните и да ни казват какво да се прави. За мене двете министерства трябва да бъдат комплексни, не може да са отделно или тепърва да се сработват“, отбеляза Кирил Петков.

„Нямал съм следващи разговори. След това, което обявихме миналия път, никой не ни е потърсил за подобен разговор. За да можем да сме ефективни, две неща са нужни: от една страна трябва да имаме свобода на действие, от друга страна да имаме обща визия за развитието. Не може човек да има икономическа политика без финансова такава, така че за мен отборната работа с Министерството на финансите е ключова. Няма как да стане някой да реже бюджет от една страна, а друг да се опитва да прави икономическа стратегия на растежа“, обясни за пореден път той.

Това е повече въпрос на визия и стратегия, отколкото само на имена, обясни министър Петков. 

Още по темата