След спорове и дебати не успяха да изберат временно изпълняващ кмет на община Калояново

След спорове и дебати не успяха да изберат временно изпълняващ кмет на община Калояново

ОбС Калояново не успя тази вечер да избере временно изпълняващ длъжността кмет на община Калояново. За заместник-кметът Веселин Бонов, който е от квотата на БСП, гласуваха 7 старейшини, 9 се въздържаха, за вторият заместник-кмет Пламен Николов, който е от квотата на НФСБ вота си дадоха 4-ма съветници, 12 се въздържаха.
До петък областният управител трябва да посочи кой от двамата ще седне на стола на досегашния кмет Георги Георгиев.
Припомняме, че ЦИК издаде разпореждане ОИК Калояново да го отстрани от длъжност заради влязла в сила присъда за шофиране след употреба на наркотици.
Временно изпълняващият кмет ще заема поста до провеждането на извънредни местни избори, които ще бъдат насрочени с указ на президента.
Както ПБ Новинар съобщи, в края на миналата седмица Георгиев внесе нова жалба в съда срещу отстраняването си от ОИК, а назначаването на и.д. кмет определи като прибързано. Според него институциите е трябвало да изчакат решението на ВАС, което е насрочено за другия месец.
Заседанието тази вечер премина в спорове и дебати, но въпреки това старейшините не успяха да изберат временен кмет. За избора е необходимо единият от кандидатите да има 9 гласа.

Още по темата