Мая Манолова внесе в МВР документи за подслушване

Мая Манолова внесе в МВР документи за подслушване

Председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова отиде в МВР да предостави документи за подслушване и сигнали, постъпили в гражданската платформа „Изправи се.БГ“. Срещата с вътрешния министър Бойко Рашков беше обявена за 12.00 часа, но беше отложена за по-късно заради продължаващото заседание на Министерския съвет, съобщава БТА.
„Ще предоставим документите, с които разполагаме и от които става ясно, че офисът на „Изправи се.БГ“ е подслушван в продължение на месеци“, каза Манолова пред журналисти на влизане в сградата.
„Едната преписка е по чл. 95 – подготовка за участие в преврат, въоръжено въстание, бунт, която се оказва, че и в момента е активна, т.е. лицата може и в момента да са подслушвани или във всеки един момент могат да бъдат закачени“, добави Манолова. Тя посочи, че другата активна и в момента преписка е по отношение на един от активистите на „Изправи се.БГ“, който е и председател на партия „Волт“ Настимир Ананиев. Вчера от гражданската платформа съобщиха само за една активна преписка – тази срещу Ананиев. Манолова отново посочи, че първите разрешения за подслушване на хора от „Изправи се“ са от 17 август 2020 г.
„Ще представим всички тези документи, с които разполагаме, на вътрешния министър Бойко Рашков. Той вече обяви, че е разпоредил проверки и в службите, които прилагат СРС-та. Ще се информираме и за хода на тези проверки“, каза Мая Манолова.
„Освен това носим и други сигнали, които постъпват в гражданската платформа „Изправи се. БГ“, съобщи тя.
„Единият от тях е за купуване на гласове в Софийска област и за разпъван чадър и съдействие на ръководители на различни нива от МВР“, каза Манолова.
„Носим и сигнал за упражнен натиск от областен управител върху управител на болница за това кой да спечели определена обществена поръчка“, добави тя и уточни, че става въпрос за ремонта на родилното отделение във Врачанската болница. Манолова посочи, че носят и сигнал за заплаха за убийство на първия избран кмет от „Изправи се.БГ“ – на с. Славовица, която тази нощ пресякла опит за разтоварване на огромни количества боклук в нерегламентирано сметище.
След срещата с Бойко Рашков, Манолова съобщи пред журналисти, че са предали документите, с които разполагат.
„Министърът ни увери, че проверките на службите, които прилагат СРС-та, продължават в момента и в хода на тези проверки ще бъде още веднъж проверена достоверността на документите, която предадохме“, посочи тя./Вести.БГ

Още по темата