Петиция „За истинска детска болница“ е внесена в

Петиция „За истинска детска болница“ е внесена в


Представители на Национална гражданска инициатива „За истинска детска болница“ внесоха в президентството нова петиция.

Представители на Националната гражданска инициатива „За истинска детска болница“ внесоха в администрацията на президента нова петиция.

В нея отново се настоява да бъде прекратен договорът за реконструкция на стария строеж в двора на „Александровска болница“ и да започне отново процесът за създаване на нова, модерна детска болница, отговаряща на всички съвременни нужди и изисквания.

Петицията е подписана от над 57 000 граждани в рамките на 10 дни. Тя ще бъде внесена и в Министерския съвет и в Министерството на здравеопазването, но ще остане отворена за подписи.

„За една година нищо не се е случило по казуса Национална детска болница. Няма искане за събаряне на сградата, няма и разрешително за строеж“, каза доктор Таня Андреева – педиатър и детски ревматолог.

„Мисля, че тези подписи са напълно достатъчни, за да покажат ясната воля на българското общество, че нещата трябва да се случват по правилния начин, а не да облагодетелстваме едни фирми и лични интереси за сметка на здравето на децата ни… Искаме и паралелно с процеса по изграждане на детската болница да върви и обучение на кадрите“, допълни д-р Андреева.

Още по темата