Президентът е готов още утре да връчи мандат на „Има такъв

Президентът е готов още утре да връчи мандат на „Има такъв


Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че държавният глава Румен Радев е готов още утре да връчи мандат за правителство на партия „Има такъв народ“, ако тя представи кандидат за премиер. 

Според Йотова вече е време да се разбере дали партията е готова с името на кандидата.  

„Защото той трябва да дойде и на него да му бъде връчен този мандат. Толерансът вече беше даден достатъчно много дни. Нашето мнение е, че България час по-скоро трябва да има своето редовно правителство“, посочи вицепрезидентът.

Дали и как ще продължат преговорите за нов кабинет остава неясно, след като по-рано днес от партия „Има такъв народ“ обвиниха „Демократична България“ и коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“, че се опитват да налагат имена на министри, с което, според формацията на Слави Трифонов, правят нови избори все по-възможни.

От Европейската комисия отказаха да коментират хода на преговорите за ново правителство в България и вероятността от нови парламентарни избори, предаде БНР. На въпрос дали Комисията има опасение от подобен развой на събитията, говорителят Ариана Подеста отговори лаконично:

„Изборите са национален въпрос в компетентността на страните членки, ние нямаме какво да добавим“. 

Още по темата