ИДЕЯ: Бонус от 300 лева или лотария за ваксинирани

ИДЕЯ: Бонус от 300 лева или лотария за ваксинирани

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) предлага въвеждането на стимули за граждани, които се ваксинират срещу COVID-19. Предвидено е всеки имунизиран да получи от 50 до 300 лева или туристически пакети, коли, телевизори и перални, съобщават от организацията.
От БХРА подчертават, че всички, които изявят желание да се ваксинират в рамките на първите двадесет дни от обявяването на мярката следва да получат 300 лева. След всяка изминала 10-дневка парите намаляват с 50 лева.
„Кампанията може да бъде ограничена във времето – за два месеца, така че да изпреварим очакваната нова вълна на вируса през есента“, смята председателят на БХРА Георги Щерев, според когото средствата могат да се използват за семейна лятна ваканция.
Организацията призовава своите членове – хотелиери, собственици на заведения и организатори на туристически услуги, също да стимулират служителите си, които изявят желание да се ваксинират чрез различни бонуси.
„България е една от европейските страни, в които хората имат най-малък интерес и стремеж към ваксинация. Вече е ясно, че основната група желаещи са започнали или завършили ваксинационния процес, а в момента изтича срокът на стотици хиляди дози от ваксините, които са закупени от държавата с цел имунизация на населението.“, гласи становище на БХРА.
Припомняме, че от асоциацията неколкократно предложиха и въвеждането на парични стимули за ваксиниращите се, които да могат да бъдат използвани за ваканция у нас, подобно на програмата за почивки на деца и ученици. По този начин не само ще бъде стимулиран процесът на имунизация, но и ще бъде подпомогнат от държавата най-засегнатия от кризата бизнес – туристическият. От БХРА обобщават, че напълно подкрепят идеята на служебния премиер Стефан Янев за стимули за ваксинация – ваучери за почивка, томболи, допълнителни привилегии, тъй като тя би допринесла за връщането към нормалния темп на живот. /Монитор.БГ

Още по темата