Състоянието на Тръмп се подобрява, но не е извън опасност (ВИДЕО)

Състоянието на Тръмп се подобрява, но не е извън опасност (ВИДЕО)

Специалистите планират да продължат и днес курса на лечение

„Здравето на президента на САЩ – Доналд Тръмп, се подобрява. Той няма температура, но още не е извън опасност“, заяви лекуващият му лекар Шон Конли, цитиран от БТА.

„Той прекара голяма част от следобеда, занимавайки се със задълженията си, става и се движи без затруднения. Засега още е рано да се каже, че най-тежкото е минало, но екипът от специалисти остава предпазливо оптимистичен. Президентът приключи без усложнения приема на втората доза от антивирусния препарат“, се казва в изявлението на Конли. 

Специалистите планират да продължат и днес курса на лечение. Освен това президентът е получил една доза от експериментално лекарство на фармацевтичното предприятие „Регенерон“.

Конли отбеляза, че в много случаи COVID-19 може да стане по-опасен след като тялото на пациента реагира на заразата. „Първата седмица е най-важна при определяне на вероятното развитие на болестта“, добави лекарят. 

Изявлението на Конли беше публикувано в Twitter от прессекретаря на Белия дом Кейли Макенани.В същото време открита подозрителна чанта накара полицията на щата Мериленд да затвори пътя до медицинския център „Уолтър Рийд“, където се лекува президентът.

Източник: Канал 3

Още по темата