Ченгета претарашиха дома и офиса на Георги Мараджиев : Герберите на протест пред полицията

Ченгета претарашиха дома и офиса на Георги Мараджиев : Герберите на протест пред полицията

Домът и офисът на областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, който е от Стамболийски, е бил претърсен днес. Търсени са списъци с избиратели и е ровено за изборни нарушения. Нищо обаче не е било открито.
По информация на ПБ Новинар е имало претърсване и на други адреси. Затова  днес пред полицията в Пловдив членовете на ГЕРБ Пловдив и област се вдигнаха на протест. Те недоволстват срещу репресията през последният месец.
На мълчалив протест срещу репресиите, насочени към активисти и симпатизанти на ГЕРБ в цялата страна, излязоха граждани и членове на партията в Пловдив и областта. Тази вечер те се събраха пред дирекцията на МВР в центъра на града.„Можехме да залеем района с хиляди възмутени хора. Решихме да дойдем тук интелигентно, за да изразим категоричната си позиция, че няма да позволим това да продължава”, заяви Спас Гърневски от гражданската квота в пловдивската листа.„В това правителство са хора, които по цял ден правят всичко друго, но не и да си вършат работата, заплашвайки, тероризирайки и сипейки безпочвени хули, обиди и клевети срещу бившите управляващи, без да имат нито едно доказателство”, допълни той.Младата Теодора Балканска, кандидат-депутат от листата в 17 МИР, каза от своя страна, че повече от 24 часа в цялата област репресиите не спират, имало сигнали за принуда за подписване на празни протоколи и за хора, които са приети в болница.„Преди 30 години ли се връщаме? Аз не го помня това време. Дано не се върне! Тук има млади интелигенти хора. Ние сме тук мирно. Надяваме се да ни чуят”, каза в заключение Теодора Балканска.„Тези хора са тръгнали да плашат българския народ, да унищожават българската демокрация. Ако не престанат веднага, те ще срещнат нашият категоричен отпор”, заявиха протестиращите.

Още по темата