Кметът на Карлово пред ПБ Новинар за ковида, работата на общината и изборите/ВИДЕО/

Кметът на Карлово пред ПБ Новинар за ковида, работата на общината и изборите/ВИДЕО/

„В община Карлово има най-много заболели от ковид в областта. Това води до голямо натоварване на лекари и медицински специалисти. От началото на месец декември общият брои на карантинираните до днес 23 март  е 1150“, каза кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов в студиото на ПБ Новинар.
„Обръщам се към нашите съграждани с призив да се спазват всички противоепидемични мерки. Убедихме се, че вирусът съществува и е една реалност от нашето ежедневие, нека да пазим себе си и тези около нас. Екипите на болницата се справят на момента- макар и крайно натоварени, запълнени са всички почти всички легла в болницата“, каза още кметът Кабаиванов .
„Успешно бе приет бюджетът за 2021 година, който предложих на Общинския съвет. Започнахме работа по Постановлението на Министерски съвет. То дава възможност да се реализират проекти от инфраструктурата – отпуснати за общината са 2 ,5 милиона лева. Очакваме да подпишем последните документи, за да започнем ремонт на читалището, площад „20 юли“ и туристическата инфраструктура в Карлово. Освен това, във всяко населено място на общината имаме да правим по една улица, части от площадни пространства, зелени площи, тротоари. За ремонт на улици в Баня от тези пари са заделени 1милион и 200 хиляди лева. 2021-ва е годината с най-много средства, предвидени за всяко кметство в общината“, поясни кметът.
Като лидер на СДС, което сега се явява на парламентарните избори заедно с ГЕРБ, д-р Кабаиванов каза, че следи социологическите проучвания, които показват, че преднината между 4 и 5 % определят коалицията ГЕРБ СДС като водеща. Той предвижда успех за коалицията и начерта няколко възможни сценария за съставяне на кабинет.
Кметът пожела успех на всички кандидати за народни представители, но според него в парламента ще влязат две дами-бившият му заместник-кмет Данка Люртова от ГЕРБ и Веска Ненчева от БСП. И двете бяха представители на региона на Подбалкана в досегашното Народно събрание.

Още по темата