Балъков: Гостуванията трябва да ги преодолеем с победи! Задачата на Ясен няма да е лесна, както не беше и при мен (ВИДЕО)

Балъков: Гостуванията трябва да ги преодолеем с победи! Задачата на Ясен няма да е лесна, както не беше и при мен (ВИДЕО)

Снимка: cska1948.bg

Главният мениджър на ЦСКА 1948 – Красимир Балъков – сподели очакванията си за предстоящия мач срещу Ботев (Пловдив).
„Много тежък мач. Чака ни тежка седмица, като предишната с три мача, където, ако направим добър баланс в игрите си и в разпределението на силите, се надяваме да спечелим и трите, което е много тежко.
Най-слабият ни мач беше в Монтана. Там не можахме да направим това, което искахме. Срещу Етър направихме доста колективни греши. Преди това играхме 120 минути за Купата, което оказа влияние. Говорили сме със състезателите, анализира ли сме. При нас в състава винаги може да има изненади. Нямаме проблеми кой знае какви. Имаше леки настинки на двама играчи. Вече са на лице, дали ще ги вземем в групата е въпрос на треньорско решение. Серкан тренира пълноценно, може да попадне в групата и в състава. Имаме още една тренировка, трябва да изчакаме.
Говоря за треньорските му качества (бел. ред. – Азрудин Валентич). Не искам да влизам в такава тема. Той е един много добър треньор. Има различни треньори с различни характери и емоции. Аз не се запалвам бързо, не викам по състезатели, по съдии. Но има и друг вид треньори. За мен е важно моят отбор какво ще сътвори на пловдивска земя.
Гостуванията трябва да ги преодолеем с победи. Вече имахме победа в Пловдив, но ще бъде трудно. Те загубиха предния си домакински мач и ще бъдат пределно мотивирани и ще искат да си върнат за тази загуба с победа. Това е футболът. Отново се срещаме с тях и искаме отново да излезем като победители.
Димитър Митков няма притеснение вече. Дойде бързо, трябваше да се адаптира, но вече се познава с всички в отбора. Вижда се и от мачовете. С всеки мач израства и се надяваме да дава още повече за ЦСКА 1948. На мача с Левски направи дузпа. На мача с Ботев вкара гол, а срещу Етър удари греда. Типичен централен нападател с голяма перспектива. Радваме се, че може да бъде при нас след напускането на Марто.
Трябва да минем първо през Ботев, после е Арда. И те ще имат същия брой мачове. Единствената разлика ще е, ако играем 120 минути, другите по 90. Физическото състояние ще е важно. Подготвени сме въпреки загубата в Търново. Не е физическото състояние причината да загубим мачовете.
Ще бъдем в Правец. Когато не сме в Бояна, сме на Правец. Ежедневно сме в лагер. Това е целта младите футболисти да растат колкото е възможно по-бързо“, коментира Балъков. Той говори и за предстоящите мачове на националния отбор.
„Във всеки един момент има различни футболисти, които са в различна форма. В националния отбор се викат футболисти в добро физическо състояние. Ще видим какви футболисти ще извика от България. Задачата на Ясен няма да е лесна, както не беше и при мен. Нека не коментираме кой е извикал, а да им стискаме палци, да сме позитивни, защото това за него е начало“, заяви Красимир Балъков.

Още по темата