Хисарски свещеник забрави осмата Божа заповед: Не кради!

Хисарски свещеник забрави осмата Божа заповед: Не кради!

Полицията в Хисар залови в кражба на ток свещеникът Т. Т. 42-годишният мъж е извършил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на ЕВН, съобщиха за ПБ Новинар разследващи. Случаят е установен в храм „Света Богородица“ в квартал „Момина баня“ в курортния град. При огледа на полицаи и на служители на ЕВН е констатирано, че Божият служител е захранил огромен калорифер и други електрически уреди в църквата, като връзката е направена преди измервателния уред.
По този начин не се е отчитала изразходената електроенергия и са нанасяни щети на енергийното дружество. Свещеникът е признал пред полицаите, че той лично е извършил въпросното неправомерно присъединяване с цел да спести пари на храма, като обаче е забравил осмата Божа заповед: Не кради!
Образувано е досъдебно производство, материалите по скандалния случай са докладвани в Районна прокуратура Пловдив. На свещеника ще бъде повдигнато обвинение. За това престъпление законът предвижда до 5 години лишаване от свобода или глоба до 15 хиляди лева.

Още по темата