Ден 26: „Отровното трио“ се оплака, че прокуратурата ги подслушва

Ден 26: „Отровното трио“ се оплака, че прокуратурата ги подслушва


Двадесет и шестият ден на протести започна с брифинг на т.нар. Отровно трио. Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и Велислав Минеков се оплакаха, че прокуратурата ги подслушва. 

„Имаме сведения и лични наблюдения, че сме проследявани. Части от наши разговори не само, че са били записвани и подслушвани, но се появиха и в някои медии. Към нас са предявени обвинения. Службите работят по обвинение, че ние работим срещу устоите на държавата и има съмнение, че ние подготвяме терористични акции“, заяви проф. Минеков пред репортери на площада до Министерския съвет. 

Посочваните за организатори на протестите за оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев заявяват, че чашата преляла и след като техни близки се обаждали да им казват, че са заплашвани с уволнения, проверки и ликвидиране на бизнеси.

„Ние желаем да знаем – отговор от ДАНС, прокуратурата, ДАР, действително ли сме проследявани и подслушвани и каква е причината. Нека продължат, ние го виждаме, ние знаем, но искаме да знаем причината за това. В България има вече четири мобилни апаратури, специализирани в подслушване и проследяване в частни ръце. Как държавата е разрешила притежаването на тези машини, как те са официализирани и възможно ли е държавата да не знае за техния внос и използването“, запита Минеков.

Протестиращите на Орлов мост по инициатива на движение БОЕЦ, заедно с групата „Граждански мегдан“ и сдружение „Зелен Младост“, с помощта на Пламен Даракчиев излязоха с общ Граждански ултиматум до Бойко Борисов

„Както знаете Орлов мост, един от символите на София вече шести ден е блокиран и е част от протестите в страната. Знаете също така, че настояваме за вашата незабавна оставка, както и за оставките на главния прокурор Иван Гешев, а така също и за оставките на Кошлуков и Цацаров.

Надяваме се с общи усилия да решим проблема. И този на държавата и в частност на софиянци, които изпитват затруднения заради вашето упорство и страхове.

Ето защо ние ви предлагаме възможно най-бързо, още днес, да направите своя избор: да подадете оставка или пък да доведете силите на реда, които да отворят отново Орлов мост, като ги оглавите лично.

Причините за Вашата оставка не са една или две, те са хиляди. Не забравяйте и компрометиращите аудио записи, от които цял свят научи доста неприличния речник на българския премиер. Както и това, че той лично може да се разправи с една българска фирма или пък да повлияе на една друга сделка на пазара. Най-накрая освободете ни от този срам цял свят да коментира пачките евро, кюлчетата злато и пистолета в спалнята на българския премиер.

Оставаме тук, на Орлов мост и чакаме Вашата оставка г-н Борисов! Или пък Вас самия начело на жандармерията.“, се казва в позицията.

Остават блокирани три ключови кръстовища в столицата – при сградата на Президентството, пред Ректората на Софийския университет и на „Орлов мост“.

Още по темата