Две служителки на КАТ-Пловдив с коронавирус от морето

Две служителки на КАТ-Пловдив с коронавирус от морето

Две служителки на сектор „Пътна полиция“ в Пловдив са дали положителна проба за коронавирус, научи „Марица“. Новината потвърди и шефът на Областната дирекция на полицията ст. комисар Йордан Рогачев.
„В края на миналата седмица ми докладваха, че две служителки са дали положителна проба за коронавирус. Те обаче не са ли и на работа и не са имали досег с колегите си или клиенти в сградата на КАТ“, обясни директорът на полицията.
Двете служителки са били в платен отпуск и са ходили на море със семействата си. След връщането си от Черноморието те усетили симптоми на вирусно заболяване и си направили тест за COVID-19, който се оказал положителен. По тази причина отпускът на заразените чиновнички е бил удължен и в момента те са в домашна изолация.
„Марица“ обаче разбра, че предстои тестване на цялото звено „Регистрации“ във ведомството, за да се работи на сигурно.
„Гражданите не трябва да се притесняват, че има опасност и ще затворим гишетата. Това няма да се случи“, увери ст. комисар Рогачев.
Той съобщи, че има и още двама инфектирани с коронавирус от отдел „Криминална полиция“. Миналия месец стана ясно, че други петима криминалисти са хванали китайската зараза. Те вече са се възстановили. Новите двама инфектирани пък също са изолирани на домашен режим./Вестник Марица

Още по темата