В новия брой на вестник „БАНКЕРЪ“ четете:

В новия брой на вестник „БАНКЕРЪ“ четете:


Игри на влияние 

Спецпрокуратурата обяви, че предприемачът Пламен Бобоков е „назначавал“ посланици в Алжир и Нигерия с одобрението на президента Румен Радев. Това стана ясно от разследването, което стигна и до секретаря по правни въпроси на президента – Пламен Узунов, и до русенския прокурор Николай Николов.  

Банките отказват да откриват сметки на чужденци

Това се случва заради все по-рестриктивното европейско и съответното наше законодателство в сферата на мерките за борба с прането на пари. В резултат на това инвестиционният процес в страната е частично блокиран – невъзможно е да се реализира каквато и да е инвестиция, ако инвеститорът не разполага с банкова сметка в българска банка.

Не обичат белите роби, но без нас умират от глад!

Скоро след като избухването на заразата в „Тьонис“ мениджърът Гереон Шулце Алтоф обяви, че най-вероятната причина за многобройните инфекции трябва да бъде търсена в работниците от България и Румъния, върнали се наскоро от родните си места.

АЕЦ „Белене“ – между отрицанието и надеждата

Управляващите сега се опитват да представят проекта като силно перспективен, независимо от 30-годишната му история. Но това е по-скоро за широката публика или някакъв опит за самоубеждение. А как в действителност стоят нещата, ще разберем след като потенциалните инвеститори влязат в информационната стая на НЕК.

Не будете „заспалите акции“

Създаване на специален инвестиционен фонд, в който да влязат „спящите“ акции от масовата приватизация, ако хората не си ги потърсят и не започнат да търгуват с тях. Това предвижда проект на Закон за уреждане на отношенията, свързани с личните сметки за безналични ценни книжа, присъстващи  в централния регистър на ценни книжа.

Няма да съм човекът, който ще направи коалиция с Бойко Борисов

ГЕРБ са в залеза си, въпросът е дали ние с второто си място ще обслужваме този залез да продължи по-дълго или най-накрая ще изгрее слънце, каза пред БАНКЕРЪ Кирил Добрев, зам.-председател на БСП и кандидат за неин лидер.

У нас се плашат от силните личности, искат да ги управляват мекотели

„Левски“ и ЦСКА винаги са били дойни крави в очите на мениджърите. Българският народ става рядко щастлив, когато някой „изедник“ пострада“, каза пред БАНКЕРЪ Константин Папазов – баскетболен треньор, бизнесмен, акционер в ПФК „Левски“ с 35 процента.

„Топлофикация София“ си разиграва коня под чадъра на НАП 

НАП оповести, че декларираните за 2018 г.  от „Топлофикация София“ фактури, кредитни и дебитни известия са общо 596 668. Въпросът е как при толкова абонати компанията е декларирала за година в пъти по-малко фактури? Само за месец тя би трябвало да издава поне по 440 000 фактури, да не говорим за други данъчни документи. Което прави годишно минимум 5 280 000 фактури.

 

Още по темата