Борисов за кмет от БСП: Когато кметът е добър, държавата не му пречи

Борисов за кмет от БСП: Когато кметът е добър, държавата не му пречи

„Когато кметът е добър, държавата не му пречи“, каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Троян, където ще започне изграждане на транспортен мост над река Осъм, предаде Агенция „Фокус“.
Министър-председателят посочи, че кметът е от БСП и това показва за пореден път, че когато кметът е добър, държавата не му пречи, а напротив.
„Миналата седмица разговаряхме за последно и вчера на Министерски съвет приехме 2.6 млн. лв. за третата клетка на депото за отпадъци. Мостът, който ще се изгради, пак е приблизително толкова плюс входа на града. Всички обществени сгради в Троян са санирани – полицията, прокуратурата, пожарната, читалището, съда, Троянския манастир и 10 жилищни сгради. Браво на кмета. Продължавайте нататък“, каза Борисов.
Кметът на Троян посочи, че мостът ще изнесе транзитния трафик от източната част на реката.
„Той е 1-ви етап от проекта за изграждане на обходен път на града и създаване на една по-добра организацията на движението в града. Мостът ще бъде 42 м и половина, струва 2.5 млн. лв“, посочи Донка Михайлова.
В Троян са още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на Троян Донка Михайлова. На място е и председателят на УС на АПИ Георги Терзийски, който подписа с кмета на Общината договора за изпълнение на строителните дейности за изграждане на транспортния мост над река Осъм в Троян.
Министър-председателят посети и пожарната в Троян, която е санирана по програмата за енергийна ефективност, и се запозна с условията на работа. Той обсъди на място готовността на пожарните служби за реакция по време на пожароопасния сезон. Премиерът обеща да снабди пожарната с пикап, за да улесни работата на пожарникарите при погасяване на огнени стихии.
Министър-председателят благодари и за 65 000 маски на ден, произвеждани в Троян:
„Дойдох, за да кажа едно голямо благодаря за маските – по 65 000 на ден“. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов се обърна към ръководството и работниците на предприятието “Калинел” ЕООД в Троян. В най-тежкия период на кризата, породена от коронавируса, фирмата активно произвеждаше маски и направи дарение, с което съвместно с общината подпомогна преоборудването на двете болници в региона, съобщиха от правителствената пресслужба, цитирани от БГНЕС.
Собственикът на предприятието Марин Радевски изтъкна, че в завода работят над 1600 души, а сред служителите има работници и от Киргизстан и Виетнам. Кметът на Троян Донка Михайлова отбеляза, че на територията на общината се оформя бизнес зона от малки и микро предприятия, а опасенията ѝ за сериозен спад на инвестиционния интерес заради кризата от COVID-19 не са се оправдали./Вести БГ

Още по темата