Секретната цел на Слави Трифонов

Секретната цел на Слави Трифонов

Слави Трифонов е обявил пред най-близкото си обкръжение, че не очаква предложеният от него кабинет да получи парламентарна подкрепа. Това разкриха пред БЛИЦ наши източници в „Има такъв народ“.

Целта на лидера на ИТН е в края на есента да се проведат трети поред предсрочни избори, които да съвпаднат с президентската надпревара.
Слави доверил пред съратниците си, че инерцията, която е набрал, ще се увеличи прогресивно и може да доведе до пълно мнозинство в следващото Народно събрание само след няколко месеца.
Ходът му да избърза с предлагането на проектокабинет съвсем не е случаен.
Спомняте си как след изборите на 4 април Слави не проронваше и дума до последния момент, в който президентът Радев връчи мандат за съставяне на правителство. Едва тогава последваха първите изявления от Тошко Йорданов. За разлика от сега, когато Слави избърза с представянето на кабинета, още преди обявяване на окончателните резултати от ЦИК. Нали не смятате, че опитен медиен човек като него не си е давал сметка, че ще бъде упрекнат за реакцията си както от опоненти, така и от потенциални съюзници.
В изчакването на вота до есента има и друг скрит смисъл – служебното правителство да продължи с чистката в държавните институции и администрация. По този начин Слави ще дойде на свободен терен, а той няма да бъде упрекван за уволненията.
Освен това, ако изчака с кабинета, ще си спести неприятните икономически новини за липсващите средства от ЕС за Ковид кризата, спрените пари на лекарите, работещи на първа линия, и отрязаните добавки на пенсионерите.
От друга страна, Трифонов и стратезите му се надяват, че през идните няколко месеца основните му конкуренти ще понижат електоралната си тежест и ще му е по-лесно да атакува първото място, което ще му открие пътя към изпълнителната власт./Blitz.bg

Още по темата