Мадрид е със строга карантина, коронавирусът продължава настъплението си по света

Мадрид е със строга карантина, коронавирусът продължава настъплението си по света

Строга карантина влезе в сила от снощи в Мадрид въпреки оспорването на мярката в съда от регионалното правителство. Причина за налагането стана скокът в случаите на коронавирус в испанската столица

Новите правила, по силата на които без уважителна причина хората няма да имат право да влизат или излизат от града и още девет района в столичната област, влезе в сила снощи в 22 ч. местно време по разпореждане на централното правителство

Новите ограничения засягат около 6,6 милиона души и се очаква да важат две седмици.Снощи Франция съобщи за над 12 000 нови случая на коронавирус за денонощие, предаде „Ройтерс“. Това е по-малко в сравнение с 13 970-те предишния ден, както и в сравнение с отчитаните по над 16 000 случая предишната седмица. Продължава тенденцията от последните седмици да расте броят на приетите за интензивно лечение.

Виена се обръща към куриери с велосипеди, за да ускори бавното тестване за Covid-19. Австрийската столица ще използва близо 300 куриери с колела, за да разнасят тестовете за Covid-19 на гражданите до лабораториите, на фона на критики, че градът е реагирал прекалено бавно на увеличението на случаите.

Куриерите ще посещават хора, за които има съмнения, че може да са болни, и ще обясняват на хората как да си направят тест, който включва просто правене на гъргара, каза главният здравен инспектор на Виена Петер Хакер на пресконференция. Досега градът разчиташе на професионални здравни работници, които вземаха проби от носа.

Източник: Cross.bg

Още по темата