В Босна изригнаха срещу Петев: Трябва ли пак да го събличат? (ВИДЕО)

В Босна изригнаха срещу Петев: Трябва ли пак да го събличат? (ВИДЕО)

В Босна и Херцеговина изригнаха срещу бъдещия национален селекционер – Ивайло Петев. Ето какво написаха от местното издание sport.avaz.ba в материал, озаглавен „Ще трябва ли Петев отново да „свали екипировката си“, което е мотивът да стигнете там, където феновете не ви искат“, с подзаглавие „Българският треньор преживя безпрецедентен срам преди седем години“:
Ивайло Петев изглежда е препъни камък във Футболната асоциация на БиХ. Докато членовете на Изпълнителния съвет от редиците на сръбския и хърватския народ вече са взели решение Петев да заеме позицията на селекционер, босненската част е против.
Пълна публичностА феновете, легендите и почти цялата публика са против. Срещу са тези, за които националният отбор означава много и които не подкрепят съседните национални отбори. Целият парадокс е, че хората, които са редовни в мачове от други селекции, предимно Сърбия и Хърватия, искат да наложат своя човек.
Петев като треньор се разбира от само себе си и когато погледнете най-реалистично, не е много ясно какво би могъл да донесе на националния отбор на БиХ. Дори сред играчите, доколкото ни е известно, Петев няма много специална подкрепа, но изглежда, че хората във Федерацията не се интересуват наистина от това. Това не интересува тези, които искат да го създадат, и дори не бива да си мисли, че това са други спасители.
С новото напрежение в отношенията, историята за почетните президенти, атаката срещу Осим, новият Устав …, спонсорирани от представителите на Босна в БиХ, спря.
Горчиви преживявания– Само Бог знае какво ще се случи в края на цялата история. Аз съм от Балканите, познавам този манталитет и не би било проблем да се адаптирам, каза Петев, когато дойде за интервю в Сараево.
Може би поведението на Петев е изумително. Парите могат да бъдат мотив, но кой би искал да работи там, където е толкова нежелан? Петев все още чака да бъде повишен в треньор, колкото и да не го искат тези, които живеят за този национален отбор. И той вече знаеше как да има горчиви преживявания, като този през 2013 г., когато беше само еднодневен треньор на Левски от София.
Заради по-ранни изказвания феновете бяха против назначаването му, затова свалиха анцуга му на пресконференцията, а ден по-късно Петев избяга през глава. Очевидно у нас трябва да се появи някой, който ще „свали екипировката си“ и да обясни на цивилизования човек, че не е желан от феновете, обществеността и тези, които обичат националния отбор на БиХ.
В края на краищата той казва, че познава манталитета и това би трябвало да му е достатъчно.

Още по темата