Измама: Лепенки срещу коронавирус заляха мрежата

Измама: Лепенки срещу коронавирус заляха мрежата

Усилено от няколко дни в сайтове за онлайн продажби се рекламират лепенки, ефективно подпомагащи лечението на коронавирус и подсилващи имунната система.
Чудодейният стикер се предлага в кутия с 10 бройки на цени между 18 и 50 лв. Лепенката е 1,5 см. и според указанията се поставят на определено място по тялото и по определена схема. Препоръчаната продължителност на „лечебния“ сеанс е от 10 до 20 дни, което означава, че човек трябва да плати до 100 лв. за седмична схема или до 200, ако следва предписанието на онлайн търговците.
В описанието на продукта в един от популярните сайтове за онлайн продажби пише, че лепенката се изпозва за борба с коронавирус, други вируси и настинка
„Освен, че унищожава и четирите групи патогени – вируси, баткерии, паразити и гъбички, активира работата на защитната (имунната) система на индивида“, гласи рекламата на продукта.
По-интересен обаче е начинът на употреба:
„Залепва се една лепенка, след 12 часа се залепва втора точно върху първата. След 12 часа първите две се отлепват и се залепя трета, след 12 часа се залепя четвърта върху третата и така се повтаря същата процедура през 12 часа докато опаковката свърши“.
Има и схема за експресно пресичане на заболяването, което означава и че лепенките ще се харчат по-бързо.
„Залепва се една лепенка, след 10 минути се залепва втора точно върху първата, след 6 часа първите две се отлепват и се залепя трета, след 6 часа се залепя четвърта върху третата и така се повтаря същата процедура, но през 12 часа докато опаковката свърши“, гласи екстремната процедура.
„Ефектът с пресичането на вирусната инфекция се усеща много бързо“, пишат онлайн търговците.
В друг от сайтовете лечебният продукт се рекламира като „Вибрационни лепенки за коронавирус 19“, създадени по квантова физика и носещи вибрацията на вируса.
Препоръчителната терапия е идентична – между 10 и 20 дни.
Указанията за поръчка и доставка показват, че се търси анонимност. Лепенките се изпращат само по куриер, запитване за продукта се извършва само по мейл. Дори се предлага отстъпка, ако клиентът иска да се запаси с чудодейния стикер.
Пловдивчани коментират, че това е пълен абсурд и измама, но от свои източници „Марица“ научи, че поръчките за лепенки не са единици./Вестник Марица

Още по темата