Стефан Янев вика на среща излезлите в отпуск шефове на

Стефан Янев вика на среща излезлите в отпуск шефове на


Служебният премиер Стефан Янев вика шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до края на лятото. Очаква се това да се случи във вторник или сряда, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков.

Отпуските им ще бъдат прекратени веднага, изтъкна Рашков и добави, че държавата няма как да работи с такива хора. „Когато трябва да подготвяме избори и да дадем увереност на българските граждани, че вече няма да има изборни измами, те излязоха в неплатен отпуск. ДАНС, която аз дълго време наричах агенцията за държавна сигурност, извършваше престъпления във връзка с използването и прилагането на специални разузнавателни средства. Тези престъпления бяха толерирани от главния прокурор. Как ще искам, на какво основание да работя с такива хора? Онези, които трябва да противодействат на престъпността, извършват престъпления и това са доказани факти. Те останаха ненаказани благодарение на главния прокурор, който сега са го скрили с КПКОНПИ, а другият продължава тази политика“, посочи още той.

В понеделник стана ясно, че  председателят на Държавната агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително, както и председателят на ДАНС Димитър Георгиев – от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително.  А председателят на Държавната агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително.

Служебният вътрешен министър преди ден каза, че ще се наложат още смени на ръководни кадри в МВР.

 

Още по темата