Националната телевизия с нова програмна схема от есента

Националната телевизия с нова програмна схема от есента


БНТ стартира обновената си програмна схема от 8-и септември. Обществената телевизия добавя нови забавни предавания в праймтайма на основния си канал. Медията ще предложи актуално съдържание, по-добро позициониране на предаванията и нови актуални формати. Новата програмна схема е разработена на база проучвания и анализ на предпочитанията на лоялната аудитория на БНТ.

Стартират два изцяло нови формата за международни новини и най-важното и любопитно от регионите в страната. Част от предаванията са обновени, а други ще се показват в по-удобно за зрителите време.

По БНТ 1 ще се излъчват два изцяло нови формата – „Последният печели“, забавно-познавателно семейно киуз шоу, което ще се излъчва от понеделник до петък от 19:00 до 20:00 часа с водещ Орлин Горанов, и уикенд развлекателната продукция „Събота вечер с Митко Павлов“ от 21:00 часа.

Български и световни звезди от различни сфери на живота ще споделят преживяванията, опита си и своите постижения в „БНТ представя“ – всяка събота от 17:30 до 18:30 часа.

Две от любимите на зрителите музикални предавания от ефира на БНТ 2 преминават в програмната схема на БНТ 1 и това са „Музика, музика“ с водещи VenZy и Ева Пармакова. Всяка неделя водещите ще представят световни и локални музикалните новини. Също в неделя в предаването „БГ версия“ най-обичаните български изпълнители ще изненадват зрителите със своите хитове в нови акустични и неочаквани версии.

В делничните дни БНТ 1 оформя три часови пояса, посветени на сериали. От понеделник до петък от 14:00 до 14:45 ч. ще се излъчва семеен филм, а от 22:00 ч. ще започва късен сериал. Всяка събота от 14:00 до 15:30 ч. ще се излъчва романтичен сериал, а в неделя от 14:00 до 16:30 ч. ще е времето, посветено на детски, семейни, приключенски и документални филми.

Точно в 6:00 ч. сутрешният блок „Денят започва“ ще буди зрителите на БНТ в делниците. Предаванията „100% будни“ и „Култура.бг“ ще сменят местата си в новата програмна схема.

Кулинарното шоу „Бързо, лесно, вкусно“ от есента ще с начален час 16:00 с водещ Ути Бъчваров.

Форумът за литература „Библиотеката“ ще се излъчва в понеделник от 23:30 ч., а предаването „Питай БНТ“ с Мира Добрева е преобразено и зрителите ще могат да получават отговори на въпросите си всеки четвъртък от 21:00 ч.

„Вяра и общество“ с водещ Горан Благоев ще се излъчва в събота от 16:00 до 17:00 ч.

„БНТ на 60“ ще продължи да разказва най-интересните истории за развитието на телевизията, както и любопитни събития от света и у нас, проследени през десетилетията от емблематичните лица на новините.

Още по темата