Свидетел с покъртителен разказ за последните мигове на нелепо загиналия в Балкана

Свидетел с покъртителен разказ за последните мигове на нелепо загиналия в Балкана

Загиналият Тодор Желязков и негов приятел са посрещнали нова година на хижа Тъжа, а на 1 януари са изкачили връх Ботев.
На 2 януари са предприели преход в посока хижа Добрила.
Още на първия стръмен склон, при спускане от вр. Жълтец, Тодор се подхлъзва и се свлича около 300 метра надолу по заледения и скалист склон.
Пламен Николов се оказва на метри от същото място, където Тодор намира смъртта си. В една от Фейсбук групите той разказва, че по-рано се засякъл с Тодор и Георги и опитвал да ги убеди, че е рисковано да продължават прехода си. Той се оказва и последният човек, който за секунди вижда гибелта на диджея.
„Запознах се с Гошо и Тошо на 0.1 01. 2021г. на спалната на вр. Ботев. Те идваха от Тъжа и искаха да ходят към Добрила. Не бяха оборудвани, а и не са го минавали никога. Говорих им, че не е за зимно, даже им дадох съвет, ако стигнат Костенурката, след нея да слязат на пътеката и въобще да не ходят на Купена ,а най – добре с нас през Равнец да слязат на Карлово и от там да се приберат. За 3 01 го даваха времето да се разваля. Не успях да ги убедя и ето какво се случи. През цялото време се обръщах и ги търсих с поглед, но последното което видях беше една черна точка след Жълтец по южния склон, която не помръдваше явно това е бил Жоро, който се връща до заслона за помощ, а Тошо се е хлъзнал и е полетял а изхода е с фатален край./ БЛИЦ
 

Още по темата