Чистката продължава! Сменят всички областни управители

Чистката продължава! Сменят всички областни управители

Всички настоящи областни управители ще бъдат освободени. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.
„Само в четири областни управи няма нови назначения. Там за временно управляващи са назначени досегашни зам. областни управители”, уточни той.
„Назначението ще е в сила от утре в 9 часа, когато те трябва да си поемат постовете. Мотивите за смяната са гарантиране и търсене на възможности за намаляване на възможностите за купения и корпоративен вот. Цялото правителство работи в посока осигуряване на честни избори”, каза още Кутев.
Антон Кутев коментира и ситуацията с шефовете на разузнаването. „От началото на служебния кабинет се работи с техните заместници. Засега работата върви добре дори и със заместниците. Засега няма такива решения за отстраняването им.
По думите му те са били днес на среща със служебния премиер.
„Аз нямам информация дали са прекратили отпуските си, това го видях от медиите, уточни Антон Кутев.
По отношение на скандала с медицинското съсловие, аз ще се извиня, ако някои се е почувствал засегнат от думите ми. Не знам защо е предизвикана тази реакция, но ако някой се е почувствал виновен, се извинявам./Блиц.БГ

Още по темата