ГЕРБ с мълниеносна реакция за доклада на ЕК!

ГЕРБ с мълниеносна реакция за доклада на ЕК!

Европейската комисия (ЕК) акцентира върху сфери, в които да се насочат действията към запазване на върховенството на закона. ЕК оценява усилията на правителството, борбата с корупцията и дейността на специализираните структури в изпълнителната и законодателната власт. Това каза Даниела Дариткова по време на извънреден брифинг на ГЕРБ.
„ЕК констатира, че българското законодателство защитава дейностите и правата на журналистите и медиите“, допълните председателят на ПГ ГЕРБ.
„Това е може би първия доклад – обективен и положителен. ЕК акцентира върху всичко, което е постигнала българската държава. Мисля, че е коректен и отчита постигнатите резултати и напредъка.
Специално внимание е обърнато на противодействието на корупцията и темата за изменението на конституцията.
ЕК коментира, че има добро сътрудничество между държавата, правителството и НС, което чрез г-жа Караянчева подготвя промени в конституцията, които да гарантират на българските граждани, че ще има още по-голяма независимост в съдебната система. Знаете, че всички предложения ще бъдат обсъдени от комисия. Това е една от темите, които са приветствани в доклада от ЕК.
Другата тема, на която се обръща внимание е противодействие на корупцията. България е една от страните, които предприемат от най-адекватните мерки и препоръки въз основа на оценки и прегледи, които се правят като мониторинг“, заяви Десислава Атанасова.
Тя допълни, че е отбелязано, че за първи път след 30 години демокрация са повдигнати обвинения и са наложени санкции на действащи политици и министри.
„Много добре работи и функционира Комисията за незаконно придобито имущество“, допълни тя./ БЛИЦ

Още по темата