Радев опроверга Слави за самопредложилите му се Кирил Петков и Асен Василев

Радев опроверга Слави за самопредложилите му се Кирил Петков и Асен Василев

Длъжни сме не да бъдем оптимисти. Трябва да знаем какви ще са подследствията, ако няма ново правителство. До кога хората ще чакат решаването на елементарни политики, а става въпрос за отговорност. Това заяви пред журналисти в Рудозем президента Румен Радев.
„Колко избори трябва да проведем, за да разберем, че без диалог не става, а на тези избори да разберем, че без коалиция не става? Има нещо много важно – тези министри трябва да видят какво е парламентарното мнозинство, което ще застане зад тях, какви принципи имат и в каква насока ще се работи. С каква подкрепа и какви приоритети“, попита президентъът.
След като Слави Трифонов разкри в своето интервю пред БНТ, че министрите Кирил Петков и Асен Василев са предложили да останат в редовния кабинет на ИТН, той заяви: „От тези министри аз съм чул друга история. Не съм разследващ орган и не знам кой български гражданин с кого се среща.“
„Служебните министри са експерти и аз не мога като президент да кажа кой да прави партия и кой да става министър в редовен кабинет. Мога да подкрепям или не подкрепям политическите проекти, когато видя структура, програма“, каза той.
„Аз вече заявих, че избори две в едно са срещу духа на Конституцията. Трябва да се търси баланса между цената на отделни избори и хората да ходят три последователни недели на избори, но трябва да се направят според Конституцията. До сега не е имало такова смесване. В края на краищата, нека кабинетът вземе това решение“, допълни Радев./БЛИЦ

Още по темата