Горещ барометър: Епична драма за първите 3 места на изборите

Горещ барометър: Епична драма за първите 3 места на изборите

Колкото повече наближават изборите, толкова повече са и прогнозите, направени от социолози. Възможно е и повече българи да отидат до урните на 11 юли, когато ще се проведат предсрочните парламентарни избори.
Проучване на „Маркетлинкс“ и bTV показва, че 63% от гражданите са готови да гласуват.
Месец преди изборите изглежда, че ГЕРБ-СДС запазват водещата си позиция. Електоралната подкрепа за тях е 21%. Битката за второто място ще е сериозна. Очаква се Има такъв народ да са след ГЕРБ, но „Маркетлинкс“ отчитат мобилизация и при БСП.
ГЕРБ е свит до твърдото си ядро и малко е вероятно електоралната подкрепа да намалее до изборите. В настоящия момент ИТН отново отсъства от политическия дебат. И виждаме, че това води до известна демотивация“, обобщи Димитър Живков от социологическата агенция.
Пред bTV той каза, че шест партии се очаква да влязат в следващия парламент.
„Сумарният сбор на патриотичната нова формация също има някакъв потенциал. Не винаги математическият сбор се оправдава“, отбеляза той.
Живков посочи още, че се отчита висока подкрепа за служебното правителство. По думите му това е нормално и винаги изпълнителната власт започва със силно доверие в началото на мандата си. /Блиц.БГ

Още по темата