Радев отказа на журналистите да говори за политика на 24 май

Радев отказа на журналистите да говори за политика на 24 май


Президентът Румен Радев отказа да отговори на журналистически въпроси дали ще бъдат сменени шефовете на специалните служби. Президентът бе категоричен че не желае да политизира днешния празник. 

„Днес честваме най-голямото духовно достижение на нашия народ – създаването на собствена писменост. Трябва да помним, че преди повече от 1100 години именно България бе държавата, която спаси делото на светите братя Кирил и Методий. Започнатото от Кирил и Методий беше продължено от Климент Охридски и Наум Преславски, които със своите ученици и хиляди последователи направиха така, че България да се превърне в духовния и културен център на славянския свят през Средновековието”, обясни държавният глава.

Той коментира и кога според него младите хора ще се върнат в страната: „Ако гарантираме, че България ще бъде справедлива, свободна държава, в която младите хора ще просперират на базата своя талант и знания, а не на базата близост до управляващите – да, ние ще успеем”, категоричен беше президентът. 

Румен Радев отдаде почит на всички творци, книжовници и хора на словото, които през вековете са създали българската държава на духа, от която и днес и за в бъдеще ще продължаваме да черпим сили за нашето духовно възраждане.

„Нека на 24 май поздравим всички наши достойни учители, книжовници, хора на знанието, които продължават да укрепват българския дух и да разпръсват тъмата на подмяната. Държавата на духа никога не е загивала в България и от нас зависи да я предадем на следващите поколения“, добави той.

Още по темата