Кметът на община Марица с поздрав за празника!

Кметът на община Марица с поздрав за празника!

Уважаеми преподаватели,
дейци на българската книжовност, просвета и култура,
скъпи ученици и жители на община „Марица“,
За мен е чест да Ви поздравя с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!
24 май е най-светлата и съкровена дата в историята ни, която ни изпълва с гордост и самочувствие. На този най-български празник ние се прекланяме пред великото дело на братята Кирил и Методий, благодарение на което народът ни е успял да съхрани през вековете националната си идентичност.
С вечния химн на българската просвета „Върви народе, възродени“ отдаваме заслужена почит на славянските просветители и създатели на първата българска азбука, защото езикът, писмеността, науката и културата са тези, които ни сплотяват и запазват духовността ни.
На учениците пожелавам да обичат своя език и да се стремят към все повече знания, защото те са не само прозорци към света, но и път към реализация в живота!
На всички преподаватели желая да продължават с вяра, любов и търпение да образоват децата ни и да бъдат възнаградени за неуморния си и упорит труд с радостта от техните постижения! Нека творческият Ви устрем, волята и куражът никога не Ви напускат, нека се увенчае с успех благородната Ви мисия – да възпитавате във възрожденски дух и добродетели поколения българи,  да им дадете силен тласък в живота, така че те с упование, смелост и достойнство да преследват мечтите си!
Честит празник!
Кмет на Община „Марица“ Димитър Иванов

Още по темата