Висока скорост е причина за двете жертви край Куртово/ВИДЕО/

Висока скорост е причина за двете жертви край Куртово/ВИДЕО/

Възникналото тежко меле на разклона за село Куртово е между два леки автомобила – „Хонда Акорд“, управляван от 46-годишна жена от Казанлък и „Шкода Рапид“, шофирана от 34-годишният Любомир Л. от Пловдив, е заради висока скорост. Това съобщиха за ПБ Новинар разследващи.
За съжаление младият мъж е една от жертвите на катастрофата. По първоначални данни причина за катастрофата е несъобразена скорост с пътните условия и загуба на контрол от водачката от Казанлък. Това става причина колата й да се завърти, да навлезе в лентата за насрещно движение и да се удари в идващата насреща „Шкода“. На място е починал водачът на шкодата Любомир Л. от Пловдив и 74-годишната пътничка в „Хонда“-та Ружа Ц. от Казанлък.
Шофьорката на „Хонда“-та е транспортирана в болница в Пловдив. Въведена е временна организация на движението, леките автомобили се пренасочват през обходен маршрут Куртово-Горни Домлян-Ведраре- гл.път III – 641. Тежкотоварните автомобили изчакват на място поради липса на инфраструктура за обход. Образувано е досъдебно производство, извършва се оглед на от полицията в Карлово.
Видео и снимки: Величка Люртова – стажант-репортер

Още по темата