Доц. Александър Христов: Слави трябва да обясни на избирателите си какво смята да прави

Доц. Александър Христов: Слави трябва да обясни на избирателите си какво смята да прави

Слави Трифонов трябва да наруши мълчанието съвсем скоро и да обясни на избирателите какво смята да прави, защото вече има обществени ангажименти. Това смята доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни ситуации.
„Всеки час и ден мълчание ще допринесе за ерозията на тази партия. Макар че при нея имаше т.нар. ефективна некомуникация и по време на предизборната кампания, за да не наруши имиджа си, и Слави да не наруши този натрупан капитал отпреди“, обясни той.
По думите му проблемът е в това, че трите нови партии са с ясно изразен лидерски характер, както и това, че преди това те очертаха доста големи разграничителни линии между тях.
„И сега при предстоящото разпределение на мандатите много трудно може да бъде постигната договорка без някакво принципно отстъпление. Затова ситуация е патова. Засега е трудно да се предвидят накъде ще стигнат тези разговори“, посочи още анализаторът.
Христов е убеден, че никоя от формациите не иска нови избори, това не важи само за ГЕРБ.
„Тези, които казват, че ги искат, не съм сигурен, че ги искат“.
По думите му част от причините за феноменално ниския резултат на БСП на тези избори се дължи и на лидера Корнелия Нинова – тя трудно може да овладее процесите в нейната партия, а електоратът на БСП все повече застарява, поясни доц. Христов./Novini.bg

Още по темата