Провериха над 150 храма преди Великден в Пловдивско, има нарушения

Провериха над 150 храма преди Великден в Пловдивско, има нарушения

Пожарникарите провериха 153 храма в града областта във връзка с предстоящитщя Великден. Това съобщиха за „Марица“ от пожарната служба. Засечени са 42 нарушения, тоест при почти всеки четвърти храм, връчени са и 30 разпореждания за отстраняването им.
Предварителните проверки на черкви, манастири и параклиси имат за цел да установят осигуряването на условията за успешна евакуация, наличието на пожарогасители, също изправността на електрическите инсталации.
Огнеборците са дали указания на църковните служители как да си спестят пожари и какво да правят при евентуалното им възникване в храма.
Предвид очакваното масово събиране на хора в храмовете и изпълняването на ритуали, свързани с палене и пренасяне на свещи, експертите напомнят за повишения риск от възникване на пожари – особено при оставяне свещта вкъщи и без надзор, както и за опасността от запалване на коси.
От пожарната служба в града под тепетата напомнят при пожар или при най-малкото съмнение за такъв, да се звъни на тел. 112./Вестник Марица
 

Още по темата