Меркел призова германските семейства за търпение през карантината

Меркел призова германските семейства за търпение през карантината


Германската канцлерка Ангела Меркел призова германските семейства да проявят търпение по време на карантината, въведена заради пандемията от коронавируса, предаде ДПА.

„Все още не сме готови да отворим детските градини и училищата“, каза Меркел в днешния си ежеседмичен видео подкаст. „Колкото по-последователни сме сега в избягването на физическия контакт и в спазването на дистанция, в спазването на правилата за хигиена и носенето на маски, толкова по-скоро ще стане възможно това“, уточни германската лидерка.

Очаква се днес федералният здравен министър на Германия и здравните министри на германските провинции да обсъдят напредъка на кампанията за ваксиниране срещу коронавируса.

Федералното правителство бе разкритикувано заради бавните темпове на ваксиниране в Германия. Освен това, има проблеми с доставките на ваксини с част от фирмите производители.

Германия регистрира днес 12 321 нови случая на заразяване с коронавирус, съобщи институтът за инфекциозни заболявания „Роберт Кох“. Преди седмица новите случаи бяха 16 417.

Според „Роберт Кох“ броят на новите случаи на заразяване на сто хиляди души за седем дни тази сутрин е 90,9. Целта на федералното правителство е тази стойност да спадне до 50.

В Германия понастоящем е в сила карантина, като ресторантите, училищата, детските градини и много магазини са затворени до средата на февруари.

Още по темата