ВМЗ Сопот с огромен щанд на „Хемус“, шефът на оръжейницата с интервю пред ПБ Новинар/ВИДЕО/

ВМЗ Сопот с огромен щанд на „Хемус“, шефът на оръжейницата с интервю пред ПБ Новинар/ВИДЕО/

 

Има огромен интерес от всички точки на света към производството, което ние предлагаме. Това заяви в интервю за ПБ Новинар изпълнителният директорът на ВМЗ Сопот-най-голямата държавна оръжейница на Балканите-д-р инж. Иван Гецов. Голям щанд представя ВМЗ на най-голямата българска изложба за отбранителна техника Хемус, която бе открита вчера в Международен панаир Пловдив. Лично инж. Гецов посрещаше посланици и други високи гости, които се интересуваха от изделията на предприятието.
„На Хемус представяме нови продукти, които ВМЗ Сопот разработи в последните години. Те се отличават със своята простота и ефективност и в същото време не са ценово позиционирани в горния сегмент. Тези нови продукти намират вече добър пазар в различните сектори на света“, коментира в интервюто инж. Гецов. Той определи отминаващата година като сложна. „Надяваме се, че последното тримесечие ще бъде по-активно, по правило винаги е така, но има трудности с предаване на продукцията, има трудности с посещенията на самите приемчици, които трябва да дойдат и да видят продукцията, да я приемат със съответните процедури. Не мога да кажа, че всичко върви гладко, но ВМЗ се представя добре и бих казал, че годината е не толкова успешна, колкото очаквахме, но въпреки това е една добра година“
Тази година експерти от рекордно много държави посещават Хемус. Големият интерес към производството на ВМЗ според инж. Иван Гецов е продиктуван от това, че светът не е станал едно по-добро място. „Към момента виждаме конфликти на едно място, на друго място, така че бих казал, че тези, които в момента са дошли, са професионалисти, в действителност заинтересовани хора от закупуване на специална продукция , от сключване на договори и съответно нашият график за срещи е много плътен по време на целото изложение на Хемус“, каза още изпълнителният директор на ВМЗ Сопот.
Военното изложение ще продължи до 3 октомври включително.

Още по темата