Ето колко ще ни струва шезлонгът и чадърът на морето това лято

Ето колко ще ни струва шезлонгът и чадърът на морето това лято

В  първия уикенд от новия месец очакването за лятна почивка става все по-осезаемо. Един от големите въпроси – за цената на чадърите по родното Черноморие, получи точни отговори в лева – от нула до осем.
На прага на лятото NOVA провери колко ще струва сянката по Южното Черноморие.
В „Слънчев бряг” цените на плажните принадлежности са с 50% по-ниски в сравнение с упоменатите цени в концесионния договор.
На север от мостика цената е 4,50 лв. От другата страна, на централния плаж в курорта, цената е с 50 стотинки по-висока.
Служебният кабинет спасява туризма с безплатна почивка за учители и ученици
„Вече подписахме за „Слънчев бряг”. Цената тази година ще е намалена с 50%. Тоест, услугата ще струва 5 лв.”, обясни Кирил Спасов, представител на концесионера.
На плажа вече са осигурени спасителни двойки, медицинско обслужване, ежедневно почистване и дезинфекциране.
На юг – в Равда и Несебър, цената остава същата – по 8 лв. за чадър и за шезлонг. В Поморие ни посрещат табели с цени на сянката по 5 лв.
За комплект плажни принадлежности на южния плаж в Поморие това лято трябва да отделим сумата от 15 лв.
На плаж „Бургас-север“ за втора поредна година концесионерите са избрали да предлагат напълно безплатно ползване на чадъри и шезлонги.
„Готови сме. Имаме зони с разположени чадъри, с плажни принадлежности”, обясни концесионерът на плажа Симеон Цветков.
На плажа в Крайморие това лято цената на сянката ще е намалена с 50 %. За чадър и шезлонг ще се плаща по 5 лв., а шалтета и масички ще са бонус към комплекта.
В Созопол цената остава така, както е заложена в договора. „Тази година на централния плаж плажните принадлежности ще са 7 лв. на брой. Това е цената, която е спечелена по концесионен договор. За всички плажове самата икономическа обосновка е много различна”, заяви Кирил Спасов, представител на концесионера.
На договорна цена ще работи концесионерът на плаж  „Приморско-юг”. Там чадър и шезлонг ще се предоставят срещу 7 лв.
Междувременно Емил Дамянов провери какви ще са цените на плажните принадлежности по Северното Черноморие. Сянката варира от нула до шест лв. За това лято всеки концесионер е преценил с колко цените да бъдат намалени.
„Имаме най-различни варианти. Например в „Албена” чадърите и шезлонгите са по 1 лв., което е 90 % намаление от стандартната цена. На „Златни пясъци” намалението е около 50%, т.е. шезлонг – 6 лв. и чадър отново 6 лв.”, каза  проф. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара.
А от бранша са категорични, че плажовете са напълно изрядни за сезона. Туристите също смятат така. С отпадането на част от противоепидемичните мерки плажовете по Северното Черноморие вече се радват на туристи./Вести.БГ

Още по темата