Браво: Ученици от Клисура засаждат дръвчета, още деца в Карловско ще ги последват

Браво: Ученици от Клисура засаждат дръвчета, още деца в Карловско ще ги последват

Учениците от специалност „Горско стопанство и дърводобив“ в ПГ по Икономика „Тодор Влайков“ Клисура участваха в проект „Младите спасители на природата“. Тийнейджърите засадиха в двора на гимназията фиданки атласки кедър, дарени от „Държавно горско стопанство“- Клисура.По проекта, организиран от „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ и подкрепен от European Youth Foundation,, младежи от 7 населени места на община Карлово реализират екоакции и проекти.
Предстои обучението на младежите от Дъбене, Войнягово, Климент, Каравелово, Богдан, Баня и Клисура в еколагер сред природата от 4 до 6 юни 2021 г. Благодарим на г-жа Захарлиева, на Държавно горско стопанство гр.Клисура, на инж.Минчо Вълчев и инж.Съби Бараков – учители по Горско стопанство и на учениците, засадили фаданките и участващи в проекта „Млади спасители на природата“, каза директорът на гимназията Румена Милова.
Проектът „Млади спасители на природата“ се реализира съвместно с Младежки център – Карлово и Държавно горско стопанство – Клисура.

 

Още по темата