Защо избираме да купим кола с парктроник?

Защо избираме да купим кола с парктроник?


Развитието на технологиите и внедряването им в съвременните автомобили дават много по-голяма сигурност на пътя, осигуряват безопасност както на возещите в автомобила, така и на всички участници в движението. Някои от екстрите са напълно необходими и създават удобство, а друга са безсмислени, но пък имат ефект върху визията на автомобила. Едно от полезните модерни устройства, които всеки купувач търси в новия си автомобил е наличието на парктроник. За хората, които ежедневно лавират в натоварения трафик на града паркирането в тесни пространства е истинско изпитание. Дори опитни шофьори с дългогодишен стаж предпочита автомобил с парктроник, отколкото на сляпо да извършват маневра, рискувайки повреда на автомобила или дори при лоша видимост да наранят пешеходец.


Отчитането на разстоянието между обект и автомобила предотвратява нежелан удар. Често се случва,да се опитаме да паркираме, но обектите пред или зад колата да са под нивото на видимостта. Един удар в кофа за смет, стълб или ограничител ще ни коства разходи за ремонт на автомобила. Наличието на пактроник в случая е определящо ако обекта, който ще предпазим е живо същество като например нечий домашен любимец и дори дете.

Ако преди време на шофьора избрал кола с парктроник система се гледаше с насмешка и той негласно биваше иронизиран, то днес това е една от най-предпочитаните екстри. Много от младите шофьори, които си купуват евтини стари коли поставят това допълнително приспособление, което им помага да се усъвършенстват в маневрирането с автомобила. Разбира се, монтирането на парктроник няма да ви направи добър шофьор за кратко време, но ще намали драстично притесненията Ви, че може да ударите човек, животно или предмет докато извършвате съответната маневра.

Факта, че местата за паркиране на автомобили стават все по-тесни и по – малко като брой се превръща в една от причините водачите да изберат поставянето на парктроник датчици, които да сигнализират в купето за обект в близост до превозното средство. 




Още по темата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *