Рокада в Пловдив: Огнян Кулишев сменя Спартак Николов във ВиК

Рокада в Пловдив: Огнян Кулишев сменя Спартак Николов във ВиК

Спартак Николов ще бъде освободен от длъжността управител на ВиК-Пловдив. Поста временно заема Огнян Кулишев. Той е бивш главен инженер на водния оператор. Заемаше мястото 9 години преди да напусне през 2015-а заради несъгласие именно със Спартак Николов по приоритетите и стратегията за развитието на дружеството.
Спартак Николов управлява ВиК-Пловдив в продължение на 7 години. През 2014-а той замени на поста днешния депутат от БСП Манол Генов и през цялото време ръководеше дружеството с над 1300 служители без заместници. Негова дясна ръка бе бившата общинска съветничка от ГЕРБ Ани Лафчиева, която също не притежава специалност, свързана с ВиК сектора. През последните години във ВиК работа започнаха и други ценни кадри на ГЕРБ в Пловдив, сред които злополучният ръководител на Транспортния проект Борислав Кръстев, бившият зам.-кмет по транспорта Златин Велев, бившият общински съветник Вихър Захов и др.

Огнян Кулишев ще управлява дружеството с временен договор, а за избор на титуляр ще бъде обявен конкурс. Такъв във ВиК Пловдив не е провеждан от години, а назначенията обикновено се правеха на политически принцип.
Договорът на Спартак Николов за управление на дружеството изтече през септември миналата година. Първоначално от принципала – Министерството на регионалното развитие и благоустройството, обявиха конкурс за длъжността.  После обаче информацията за него мистериозно изчезна от сайта на МРРБ, а Николов продължи да ръководи ВиК-Пловдив.
Документите за вписване на Огнян Кулишев като нов управител вече са подадени в Търговския регистър и рокадата на практика е факт./ Вестник Марица
 

 

Още по темата