Извънредни новини от КАТ преди началото на учебната година

Извънредни новини от КАТ преди началото на учебната година

От „Пътната полиция” алармираха за двоен ръст на катастрофите с жертви на пътя от началото на септември. Равносметката за първата десетдневка е 223 произшествия. Загиналите на пътя за този период са 22- ма, а ранените – 260.
Само на 10-и септември четирима души са загубили живота си, а други 22-ма са ранени при катастрофи. Пътните полицаи увериха пред Нова телевизия, че ще бъдат предприети допълнителни мерки преди началото на новата учебна година. „Трафикът е особено засилен през последните дни. Отнемането на предимство е най-честата причина за инциденти. Това лято все пак регистрирахме по-малко катастрофи в сравнение със същия период миналата година.
От 16 до 22 септември ще се проведе кампанията „Европейска седмица на мобилността”. От 1 септември стартирахме традиционната си акция във връзка с новата учебна година. Проверени са пътните знаци и пешеходните пътеки, които са в близост до учебни заведения“, обясни в ефира на „Събуди се“ инсп. Мария Ботева от „Пътна полиция“, ГДНП.
По думите й тази година е планирано служители на „Пътна полиция“ да влязат в училищата. „Планираме през учебната година със съгласие на учителите да проведем учебни часове по правилно поведение на пътя“, каза още Ботева./БЛИЦ

Още по темата