Борисов честити на индийския премиер Деня на йогата

Борисов честити на индийския премиер Деня на йогата


Искам да поздравя моя колега Нарендра Моди за милото писмо. С удоволствие ще го поздравя него и всички, които практикуват йога. Максимално бързо отворихме местата, където се практикува йога. Много хора по този начин по-лесно ще преодолеят този страховит вирус. Здравият дух живее в здраво тяло. Йога практиките винаги са давали подобни резултати. Това каза премиерът Бойко Борисов в клип, публикуван на страницата на индийското посолство във Фейсбук. 

Индийският премиер Нарендра Моди днес насърчи индийците да практикуват йога, за да подсилят имунната си система на фона на скок на новите случаи на коронавирус в страната. В специален клип, публикуван и във фейсбук страницата на българското посолство в Индия, Моди обяснява, че заради извънредните обстоятелства този път лозунгът е „Йога у дома, йога със семейството“. Той призова да се спазват мерките за социална дистанция.

Милиони хора по света практикуваха йога посредством онлайн курсове по време на пандемията, за да се справят със стреса, предизвикан от принудителното и продължително стоене вкъщи. Древната система от упражнения помага за по-добрия сън, намалява кръвното налягане и подобрява общата физическа и мускулна кондиция.

Още по темата