Ген. Мутафчийски стана Доктор хонорис кауза на военноморското училище

Ген. Мутафчийски стана Доктор хонорис кауза на военноморското училище


Сн. NOVA

Началникът на Военномедицинската академия генерал-майор дмн Венцислав Мутафчийски получи почетното звание „Доктор хонорис кауза” на официална церемония във Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ във Варна в присъствието на министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

„Изключително съм признателен и горд, че преди няколко години намерихме общ език с Военноморската академия и с Медицинския университет – Варна да направим проект, който ще остави дълбока следа във военната медицина. Сега имаме едни изключително мотивирани млади хора, които се захванаха с нелеката задача да учат две специалности наведнъж и да попълнят редовете на военните офицери. Преживяхме над 20 години демилитаризация на военното здравеопазване, сега е време медицинското офицерство у нас да си върне достойното място в редовете на въоръжените сили“, заяви в словото си генерал-майор Мутафчийски.

След церемонията ген. Мутафчийски каза, че за него е висока чест да получи това звание, а специалността „военен лекар“ вече се утвърждава и има перспективно бъдеще.

Докато още не е открита ваксина срещу коронавируса, която да е безопасна и да дава сигурност, трябва да правим това, което световната научна общност популяризира – да спазваме социална дистанция  и да носим маски, коментира още ген. Мутафчийски.

На церемонията присъстваха началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Още по темата