Северна Корея твърди, че разполага с най-мощното оръжие в света

Северна Корея твърди, че разполага с най-мощното оръжие в света


Северна Корея представи балистична ракета с подводно базиране по време на тържествен военен парад.

Северна Корея представи балистична ракета с подводно базиране в рамките на тържествен военен парад в чест на VIII конгрес на Корейската работническа партия  в Пхенян. На парада бяха представени стратегически балистични ракети с подводно базиране, съобщи TACC.

„Най-мощното оръжие в света – стратегически балистични ракети с подводно базиране – едно след друго беше демонстрирано на площада, показвайки мощта на революционните въоръжени сили“ на КНДР, се казва в изявление на Централната военна комисия на Северна Корея.

Парадът се е провел на площад „Ким Ир Сен“ в центъра на Пхенян с участието на лидера на КНДР Ким Чен-ун.  Севернокорейските медии твърдят, че на събитието са демонстрирани най-новите образци на тактически ракети и самоходни артилерийски установки.

По-рано властите в Пхенян обявиха, че страната няма коронавирус. Държавните медии обширно информират за пандемията, като основното послание гласи, че държавното ръководство прави всичко възможно, за да защити населението. Трябва да се отбележи, че властите отначало взеха радикални мерки – още в януари затвориха границите за чужденци и отмениха всички занятия в училищата и университетите.

В средата на август обаче повечето мерки бяха отменени. По данни на университета „Джонс Хопкинс“, в КНДР няма официални данни за наличие на хора, заразени с коронавирус. 

Още по темата