Депутат от БСП: Дано хората разберат, че т.нар. „партии на промяната“ не са партии на промяната

Депутат от БСП: Дано хората разберат, че т.нар. „партии на промяната“ не са партии на промяната

Решението беше трудно, защото то е за българските граждани. Ние сме отговорна партия. Това заяви пред БНР Стоян Мирчев, член на Изпълнителното бюро на БСП и депутат по повод решението на социалистите да върнат мандата за съставяне на кабинет, когато го получат от президента Радев.
,,България показа, че иска промяна и се надява на тази промяна. За съжаление тези избори не успяха да произведат точно тази промяна, затова трябва да идем на нови избори. А и в парламента нямаше желание за промяна. Единственото, което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс. Те имат вътре в себе си противоречия и това явно даде отражение в разговорите между партиите. Разговорът в този парламент за това дали можем да направим промяна не се състоя“, коментира Мирчев.
Ако бяхме приели мандата и бяхме опитали да съставим правителство, щеше да дадем още седмица на този парламент, а той е неспособен да произведе политики. Но това време щеше да даде и възможност на Борисов да управлява и да твори тези негативи, на които сме свидетели през последните години, допълни още народният представител от БСП.
По думите на депутата по-важни са парламентарните избори и върху тях трябва да е фокусирано вниманието.
Дано избирателите си дадат сметка, че част от т.нар. „партии на промяната“ не са партии на промяната. Голяма част от тези лица са част от статуквото. Да си дадат сметка, че всички политически алтернативи, които ние предлагахме през тези четири години, са искрени послания и наистина можем да ги приложим на практика. България е в специфична ситуация, на прага сме да влезем в тежка политическа криза. Трябва бързо да се вземат решения, призова в заключение Стоян Мирчев./Новини.БГ

Още по темата