Сираков разкри първите стъпки за излизане от кризата и отсече: Не мога да обещая и 1000 лв. заплата (ВИДЕО)

Сираков разкри първите стъпки за излизане от кризата и отсече: Не мога да обещая и 1000 лв. заплата (ВИДЕО)

Собственикът на Левски – Наско Сираков – бе откровен за ситуацията в клуба пред акционерите. „Синята“ легенда обяви, че в момента не може да обещае дори 1000 лв. заплата за футболистите. Освен това, той разкри и първите стъпки, които могат да се предприемат за излизане от финансовата криза – изходящи трансфери и старт на кампанията с абонаментните карти.
„Не можем да правим бюджет за следващата година. Имаме първо дупка за пълнене и едва след това да мислим за футболисти, школа, администрация. Аз не съм казвал, че 10 хиляди лева ще е максималната заплата. Аз в момента не мога да кажа, че и хиляда лева ще е максималното възнаграждение. Разбира се, не можем да бъдем чак толкова черногледи. Доста неща се опитваме да свършим, с много хора се виждаме, но…
Какви са първите стъпки, които трябва да направим и как да запълним дупката? На първо място – изходящи трансфери. Проблемът на този етап е, че в повечето страни прозорецът не е отворен. Има определен интерес към няколко наши играчи, но не са толкова много. Това е най-прекият и реален път да стъпим поне на нулата, защото със задълженията сме много под нея.
Стартира кампания с абонаментни карти – благодарение на феновете Левски още диша. Надяваме се от първи август да стартираме кампанията и с членски карти. Обсъждат се няколко варианти. Искаме да има няколко вида такива карти – нормална, сребърна, златна, платинена. Това също е перо, което не трябва да подценяваме. Там имаме огромен потенциал.
Надявам се да се появят по-сериозни спонсори. Тогава вече можем да планираме по-внимателно и по-спокойно нашето бъдеще“, каза Сираков.

Още по темата