Гонзо: Сираков няма да се справи сам в Левски! (ВИДЕО)

Гонзо: Сираков няма да се справи сам в Левски! (ВИДЕО)

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов коментира ситуацията в Левски. Легендата на „сините“ призна как гледа на процесите на „Герена“.
„Левски винаги ще е отборът, който ме е изградил, но аз съм израснал и в Локомотив. Ние сме професионалисти и ме интересува единствено Локомотив. Не бих казал, че ми тежи, че са в долната половина, но е неприятно“, каза Гонзо за предаването „Домът на футбола“ по Диема Спорт.
„Те имат футболисти и не заслужават да са на това място. Но тези финансови проблеми неминуемо рефлектираха върху играта и начина на поведение на футболистите. Няма как. Трудно е да мислиш за футбол, когато няма пари“, добави Георги Иванов.

„Класните футболисти струват пари. Целите на Левски предразполагат да има класни играчи, за тях пък трябват пари. Не може да ги вземеш ей така. Играчите очакват адекватно заплащане. Футболистите вече се интересуват повече от парите, да им се плаща навреме. Никой не го интересува в кой отбор играе. На базата на опита си, съм видял много такива случаи. Смятам, че Наско Сираков сам няма да се справи, трябва му помощ от държавата, хора от бизнеса, спонсори. Ще бъде трудно, защото Левски изисква големи разходи, а ако няма приходи, е още по-трудно. За момента се оправят, но в дългосрочен план не съм сигурен, че това нещо ще продължи“, допълни директорът на „смърфовете“.
„В Локомотив вече доста време се случват хубави резултати. Отборът държи постоянно ниво, което е белег за класа. В последния мач показахме, че се изравняваме с Лудогорец, ЦСКА. Хубавите дни тепърва предстоят“, коментира Гонзо.

„За да станеш водещ клуб, трябва да започнеш от организацията. Оттам нататък Локомотив ще построи база, стадион, което ще вдигне отбора на съвсем друго ниво. Резултатите са плод на работа на целия клуб. Благодарение на треньорския екип, на футболистите, на техния глад за успехи успяваме. Каквото и да говорим в момента, ще бъде хипотеза. Ние сме здраво стъпили на земята. На края на футболната година ще видим къде сме“, продължи той.
„Бях против синът ми (б.р. – нападателят Александър Иванов) да идва в Локомотив, предвид това, че е мой син и че аз съм директор тук. Но Крушарски имаше право на избор и синът ми затова е тук. Мен въобще не ме интересува кой какво говори. Ако синът ми нямаше качества, нямаше да бъде в Локомотив. За него е важно да тренира, да се бори за мястото в отбора. В бъдеще ще видим качествата му“, допълни Георги Иванов.

Още по темата